Protest impotriva dezvoltarii haotice a redactiilor din Cluj

by

Am fost si eu in situatia de a fi dat afara dintr-un motiv mai mult sau mai putin intemeiat.  Seful meu a gresit un nume si eu l-am corectat, primind pentru aceasta indeletnicire un preaviz. El nu a inteles ca nu am vrut sa o fac pe superiorul si nici sa il jignesc, ci doar sa ii zic cum ii ok, pentru ca chiar el m-a invatat ca cel mai important lucru este sa oferi informatie corecta. Din acest motiv nu mai lucrez eu la Ziarul Financiar.

O jurnalista de la Foaia Transilvana a fost data afara dupa un comment pe forumul APPC, dupa cum scrie colegul meu Radu Neag,  si mi se pare ca redactiile clujene din presa se indreapta spre un nou trend:demisiile prostesti.  Nu stiu care dintre jurnalistii clujeni ar accepta ca si conducerea sa le impuna un articol atat timp cat nu este ceva adevarat. Daca conducerea vrea un anumit trend al ziarului ar trebui ca oamenii respectivi sa scrie toate articolele. Colega noastra este de apreciat pentru ca nu a acceptat sa scrie o informatie cum nu s-a petrecut si pentru aceasta a fost data afara. Luiza, te respect!

Am inteles faptul ca cei de la Informatia de Cluj nu au avut suficient capital pentru a plati 40 de oameni si din acest motiv au concediat un numar de 8 pana la 18 oameni, depinde de la varianta la varianta.

Nu inteleg in schimb motivele din ce in ce mai stupide pentru care sunt dati oamenii afara. Urmeaza ca jurnalistii care se imbraca de doua ori consecutiv cu acelasi pulover sa fie dati afara, sau din alte motive similar de prostesti. Se va intampla ca oamenii care isi fac meseria si lucreaza mai mult sau mai putin pe branci sa fie executati ca niste evrei in lagarele hitleriste. Nu inteleg corectitudinea unor demisii si nu doresc sa se intample in continuare asa ceva. Pentru desfacerea contractului de drepturi de autor, sau a cartii de munca ar trebui sa fie motive mai intemeiate.

Un caz similar a fost atunci cand un coleg de-al meu a fost dat afara pentru ca altii au gresit in locul lui.  Sefii lui nu au continuat cercetarile si nu i-au interesat pe cine gasesc un tap ispasitor.

Nu acceptam presa clujeana sa fie calcata in picioare si dorim libertatea iscalirii cuvintelor in felul in care lucrurile chiar au purces!!! Vrem real, nufictiune!!! Vrem calitate, vrem dreptate!!!!

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: