A disparut huliganismul din Cluj… cel putin temporar

by

Batranul stadion “Ion Moina” a gazduit ultimul meci pe 22 noiembrie. “U” Cluj a reusit doar un egal cu Muresul Deva pe arena care poarta in spate multa istorie. Disparitia stadionului si constructia unuia nou nu inseamna uitarea istoriei Universitatii Cluj, ci mai degraba crearea unui loc in care huliganismul sa poata fi tinut sub control de camerele de filmat. Asa-zisii suporteri care se cred mai presus de fenomenul ultras si se auto-intituleaza “hooligans” nu vor mai avea un loc in care sa se comporte violent ca si “acasa”. Cand eram astazi in centrul Clujului am observat suporteri ce purtau insemnele Universitatii tipand “uite-le, uite-le, uite bagaboantele” si lovind autobuzul.

Viitorul stadion va fi unul mai sigur, din care putem doar spera ca huliganismul va disparea complet si unde atmosfera va fi intretinuta de adevaratul spectacol: fotbalul de calitate.

Doresc ca “U” Cluj sa ajunga din nou in primul esalon si sa pastreze spiritul Universitatii in cadrul echipei, nu doar in betiile de dupa meci.

Demolarea stadionului Ion Moina a inceput saptamana asta si va dura intre 4 si 6 luni. Constructia efectiva a noii arene va dura aproximativ 2 ani. Noul “Ion Moina” va avea 30.000 de locuri.

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: