Nokia minus 600. Profit plus cat?

by

Azi asa,maine ba. Dupa dictonul acesta se ghideaza conducerea fabricii Nokia din Jucu. Vineri au anunat ca nu va afecta personalul, azi i-au anuntat numai pe 600 de oameni ca nu mai au unde lucra. Scuza a fost ca nu au fost angajatii directi ai companiei, ci ai unor furnizori. Care furnizori domnule? Inteleg ca ati anuntat ca aveti problema cu furnizorii, dar eu zic ca mai mult cu lipsa lor. Am mai scris si in precedent:Byd Electronics au un sediu frumos in Cluj, dar managerial sunt la pamant. Hansaprint sunt foarte comunicativi incat de fiecare data iti vor raspunde ca nu comenteaza.  Foxconn Tehnologies sunt in pamant si la propriu si la figurat. Dar nu au fundatia turnata in pamant in schimb.

Nokia este o companie mult prea mare pentru a nu avea influenta de a-si aduce la Jucu furnizorii de care are nevoie. Problema este ca firma este inglobata in conceptul deja cliseu intitulat criza mondiala, dar recunoasterea nu exista. In Romania Nokia a ramas astazi cu minus 600 angajati si cu multe promisiuni pe hartie. Tara noastra nu va avea niciodata un investitor serios care isi doreste dezvoltarea, ci doar sa plateasca angajatii la un pret mai ridicat decat ii plateste in China, dar mult mai scazut decat in est.

Profitul fabricii nu poate decat sa creasca pentru ca incearca sa faca aceiasi numar de telefoane dar cu un numar mai mic de angajati. Presiunea creste ca banii castigati de finalndezi in Romania sa ramana in buzunarele lor. Poate sunt speculatii, dar stiti si voi firul adevarului cum decurge.

Advertisements

Tags: , , , ,

2 Responses to “Nokia minus 600. Profit plus cat?”

  1. Marius B. Says:

    Foaie verde, Cluj?

  2. hriho Says:

    @marius b: in cluj se intampla acest lucru daca asta este intrebarea, dar banuiesc ca ai putut citi asta si in post

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: