Cu ce bate Clujul provincia?

by

Tot timpul m-am gandit pe care planuri Clujul ar putea bate alte orase ale provinciei. Cu Bucurestiul nu a fost niciodata vorba sa ne comparam… desi nu inteleg expresia, hai sa o mentionez: “din pacate” .

De exemplu, nu stiu daca popularitatea lui Apostu ar putea trece peste autoritatea lui Ciuhandu la Timisoara, Johannis la Sibiu sau Mazare la Constanta. Cine e mai puternic dintre cei patru muschetari?

Daca e vorba de turism, care sunt punctele cunoscute in Cluj de vizitat? Unii ar putea zice Gradina Botanica. Oare bate Palatul Culturii din Iasi, Castelul Bran din Brasov, manastirile din Bucovina sau chiar singura cetate medievala locuita din Europa, Sighisoara?

Cultura… Cluj? Au doar trei litere in comun dar nimic mai mult. Ca un “oras cultural”, incearca sa expuna evenimente in care sa iasa in fata cultura. Nu mai tin minte cand a fost ultimul eveniment de cultura cunoscut la nivel national. Daca vorbim aici de TIFF puteti cauta si veti vedea ca festival international de film exista in toate orasele importante din Europa, nu numai din Romania. Oare ne putem compara?

Investitii? Mie de multe ori imi place sa vorbesc despre un statut economic al clujenilor. Conform lui Petre Prunea, fostul director al SSIF Broker, investitorii care aduc banii in Cluj sunt un pic mai inteligenti. Putem compara Nokia cu Ford-ul Craiovei? Putem sa ne laudam cu o investitie comparativa cu cea a celui mai mare distribuitor de telefoane mobile din lume? Daca vorbiti de muncitori care lucreaza sute de ore pe luna in picioare, poate nu merita nici macar sa ne comparam.

Oare cu ce ar putea Clujul sa se mandreasca in Romania? Cu oameni simpli, dar totusi cu multa culoare? Oare noi am putea fi orasul cultural cel mai colorat? Am putea avea un pic de cultura, un pic de administratie puternica, un pic de culoare si un pic de investitii si sa radem din fata tuturor ca nu ne trebuie tare multe lucruri cu care sa ne mandrim ca suntem pe primul loc, ci doar sa ne bucuram de diversitatea oamenilor din Cluj.

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: