Lucruri normale devenite surpriza

by

In fiecare zi avem de-a face cu lucruri normale care ne mira. Firescul serviciilor din Romania devine un lucru cre ne mira prin calitate execrabila sau chiar prin calitatea extraordinara? Cum ar trebui sa fie normal..

Am putea lua, drept exemplu, un chelner care ne serveste in cel mai prost stil, iar acest lucru ne-ar creea o surpriza. Daca ne serveste intr-un stil mult prea dragut si isi face datoria  exemplar tot pare a fi ceva nefiresc, desi intr-un mod placut. Normal nu ar fi nici greata sa fie  inclusa in pret, dar nici nu ar strica daca acel angajat sa isi faca datoria pentru care este platit. Si nu..nu ati inteles…nu sa isi faca datoria pentru un bacsis, ci pentru ca asta e pur si simplu meseria lui.

Daca vedem o stire scrisa bine,documentata si cu toate informatiile necesare ne suprinde. Stirile proaste ne creeaza un gust amar, iar stirile mediiramna neobservate. De ce nu trateaza oamenii din presa toate subiectele ca sicum ar fi o deschidere? Pentru ca ar fi un lucru normal.

Daca vrem sa ne platim o factura si nu stam la coada ne miram, insa daca stam prea mult la coada ne enervam. Cum ar fi normal? Sa ne platim facturile pe net, sa se eficientizeze plata la ghiseuri si oamenii sa fie mai rapizi in “a primi bani”.

Daca ne sunt oferite conditii normale, tot timpul ne miram pentru ca in Romania nu suntem obisnuiti cu normalitatea. In Romania platim tacamurile daca ne comandam mancare la o firma de catering, in Romania ne pica reteaua la telefon odata pe saptamana si tot in Romania ramanem.

Partea cea mai naspa e ca nu ajungem nicaieri, progresul este spre zero si tot trebuie sa ne rugam ca sa primim ceea ce ni se cuvine. Voi chiar simtiti in buzunarele voastre cresterea economica sau a serviciilor din ultimul an? Normal ca o simtiti, platiti taxe mai mari.

Astept momentul in care romanii sa isi faca treaba lor si sa nu vada mai mult de gradina vecinului, in care eu nu va trebui sa scriu pe blog despre nemultumirile mele. As vrea sa ma duc pe terasa pe Eroilor si sa beau  bere buna,  fara sa trebuiasca sa imi aduca o bere fara alcool si una rasuflata inainte de cea cu gust ok. As dori multe lucruri si banuiesc ca nu doar eu. As dori sa trec strada fara sa ma gandesc ca un vitezoman o face pe smecherul si ma calca.

Speram ca schimbarea va veni..odata cu un nou presedinte, sau odata cu ce ar dori ea sa vina…numai sa vina odata pana nu ne saturam! As putea fi acuzat ca indemn lumea sa plece din tara, dar as dori ca sa facem lucrurile sa fie bune si aici si sa ii facem pe altii sa plece din tara lor si sa vina la noi… Sa speram 🙂

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: