Cititorului meu, sper eu inteligent…

by

Ma gandesc, cateodata, daca mai conteaza calitatea lucrurilor pe care le scriu. Daca e importanta calitatea lucrurilor pe care le citesti si daca cititorii mei mai inteleg, din cand in cand, ce vreau sa zic. Daca esti blogger, jurnalist, scriitor sau chiar romancier poti sa incerci sa iti exprimi idei pe care unele persoane mai inteligente ar trebui sa le inteleaga. Adresarea catre un public superior tot timpul a fost o calitate care nu a avut o titulatura exacta.

Cei care scriu ar putea lucra “cantitativ”, insa nu cred ca ajung ei la stilul pe care l-a abordat Balzac in cartile sale. Incerc, in schimb, sa scriu mai mult nu pentru a fi ca Balzac, ci pentru a creste sansele cititorilor de a gasi ceva destept :). Astfel, adresandu-ma persoanelor inteligente, incerc sa le induc idei nu prin stilul clar de a scrie (evident, nu?), ci mai degraba prin lucrurile subintelese.

Tot timpul am considerat ca oamenii care citesc acest blog nu ma plac asa de mult si imi sunt mai mult dusmani. E posibil ca pe anumite persoane, prin stilul meu, sa le fi facut sa nu ma placa asa de mult. Lor le doresc sa se chinuie si sa incearca sa extraga ideile esentiale din blog, sa aiba ceva de invatat de aici. Stiu ca uneori au fost folositoare macar pe termen scurt. Stiu ca uneori plictisesc si nu aveti timp sau chef.  Dar va multumesc 🙂

One Response to “Cititorului meu, sper eu inteligent…”

  1. amth Says:

    elitele nu reprezinta majoritatea. de-aia sint elite. altfel spus: e normal sa fie putini cei care citesc mult. tu decizi pentru cine scrii.

Leave a comment