TIFFLive.Mihai Chirilov: sunt unii regizori ciufutii… Mi-ar placea sa joc intr-un film

by

Declaratiile lui Mihai Chirilov la TIFF Meeting point. 31 MAi. Citeste in continuare live: (scuze pentru inexactitatile gramaticale care vor fi mai multe decat de obicei:) )

Sunt unii regizori dragutzi, dar sunt unii regizori ciufuti.

Sunt unii care nu prea se exprima prin cuvinte, care se exprima doar prin film.

Incerc sa ii cunosc pe regizori a caror firme le doresc la tiff

Filmele costa intre 300 de euro si 1.500 de euro. Trei proiectii a unui film pot costa 300 de euro, dar pot fi si cazuri in care o singura proiectie costa 1.500 de euro.

amintiri din epoca de aur nu a costat nici un ban. drepturile pentru un film romanesc in marea lor majoritate tin de centrul national al cinematografiei ,care este unul din partenerii festivalului. mungiu este un apropiat al festivalului.

publicul festivalulilor mici seamana cu publicul din cluj de la tiff. la cannes este foarte market orientat. sunt 4.000 de ziaristi. nu poti sa ai o imagine clara a unui public cinefil. la alte festivaluri se uita oamenii din obligatie la filme, la tiff nu se intampla asta 🙂

in momentul de fata numarul de sari cu care lucram este suficient. raportat la populatia clujului, la publicul cinefil fan tiff.

Exista posibilitati sa fie presiuni de la autoritati in anii urmatori.

TIFF e un festival care vine in intampinarea cinefililor. Orice facem in cadrul festivalului pentru cinefili facem. Asta a fost pariul nostru, sa ne creem aici un public care gusta filmele bune.

cand eram mai mic si mai prost, acum 15 ani, cand eram la o facultate care nu avea nici o legatura ma gandeam sa dau la film. nu la scris de film, ci sa ma ocup direct de regie. intotdeauna ai sa faci film in minte, apoi nu ai cum. am dat in tara idei despre un documentar bun, am dat chiar titluri pentru filme. sunt regizori care se plimba peste tot in tara cu titlul dat de mine si eu ma multumesc doar cu multumiri cu ecran.

Mi -ar placea sa joc intr-un film. stiu si in ce film vreau sa joc. intr-un film boolywodian

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: