S-a varsat sange si s-a acoperit cu cenusa. Inchiderea TIFF

by

TIFF la final - filmul cenusa si sange (6)

S-a terminat. Fara regrete si remuscari. Fara prea multe lucruri pe care le putem spune. TIFF 08 sau TIFF 2009 s-a terminat. Avancronica TIFF o las pe zilele urmatoare, prezentarea catorva filme la fel asa ca let’s start with the wild things.

1. ! Cel mai important lucru: Gala TIFF a incercat sa para stilata, insa acele bude ecologice i-au taiat tot farmecul. Daca tot ne comparam cu Cannes, nu stiu daca acolo a trebuit vreodata Corneliu Porumboiu sa se urineze in astfel de toalete. Oare Claudia Cardinale nu a venit la petrecere pentru ca stia de astfel de toalete?

2. Voluntarii TIFF mi s-au plans de calitatea internetului wireless din Iulius Mall. Altora nu le-o convenit ca in fiecare zi trebuiau sa mearga la Iulius, care pentru ei era “in capatul lumii”. Data viitoare vorbesc cu Dascalu sa isi faca mall mai in centrul targului.

3. Am reusit sa imi iau bilet la “Politist, adjectiv” cu trei zile inainte, desi pe badge nu se putea lua decat cu doua.  Unii voluntari erau prea somnorosi ca sa realizeze ce fac:)

4. La petrecerea TIFF de dupa gala s-o terminat whisky-ul. De doua ori…Se asteptau sa nu bea lumea?:)) S-o facut muci… toti :d Eu am terminat whisky-ul o data si a doua oara nu stiu cine…dar daca aflu il deconspir…Oricum bautura se dadea pe pile:)

5. Filmul de inchidere a fost “Cenusa si sange” , un film la care nici co-producatorul Tudor Giurgiu nu a stiut sa ii explice simbolurile. Pelicula a fost la inchidere doar pentru ca directorul TIFF a fost coproducator, dar macar sa poata sa explice filmul. La film se dadeau bilete gratis, numai ca sa umple sala.

6. Un moment comic cand ma certam cu

PR-ul TIFF, Oana Rasuceanu, la petrecerea TIFF de sambata, 6 iunie, in fata toaletelor ecologice. Oana catre mine: “Tibi, nu am timp sa ma cert cu tine ca am doua conferinte importante maine. Iesim maine la o cafea” Desigur ca nu m-a sunat.

7. “Antichristul” a inceput cu 40 de minute intarziere. Oare o fost singurul film care o intarziat?:)

8. La Cinema City nu se inchidea lumina cand ieseai din sala. Jurnalistii aflati in timpul jobului nu respectau normele de protectia a muncii pentru ca nu ai voie sa lucrezi pe intuneric 😀

9. Publicul cinefil din Cluj nu stie sa aplaude. Chiar nu stie. Poti aplauda cand nu incepe un film la timp, iar la sfarsit aplauzi daca ti-o placut filmul. Daca urca cineva pe scena, il aplauzi… sunt multe alte reguli

10. Au fost filme la care multi ar fi plecat pe la jumate, dar era cam dificil sa iesi daca erai la mijlocul randului si multi bosorogi enervanti erau langa tine. Mai ales cei care vorbeau, sosoteau sau chiar miroseau 😛

11. Oamenii tot vorbesc in timpul filmului sau fac zgomote ciudate. Unii nu isi inchi telefoanele, desi spune clar la inceputul filmului sa faca asa. Btw, Vodafone va recomanda sa va inchideti telefoanele. Pentru cei cu Orange, mai aveti o scuza :d . Inca nu am auzit povesti sa faca careva sex in cadrul unei proiectii TIFF, dar daca auziti anuntati-ma.

12. TIFF s-a implicat in campania Elenei Basescu. Un vernisaj de fotografiii din cadrul festivalului i-a facut pur campanie fiicei lui tata, care a venit cu membrii sai de campanie si au lasat fotografiile deoparte. Domnule Giurgiu, cati bani ati luat de la TATA? 🙂

13. Unii voluntari din afara nu au fost asa multumiti de comportamentul romanilor. Altii le ziceau oamenilor din presa sa scrie doar de bine. Ceea ce majoritatea au si facut. Obiectiv?

14. TIFF a fost sponsorizata de Ursus. LA unele petreceri se dadea Ursus gratis. In pahare de Stella Artois 🙂

DSC_0641TIFF e totusi un festival cu multe filme bune, cu multa buna dispozitie, mult entertainment, cu mult spirit dar si cu mult mult 🙂 Asteptam editia de anul urmator, care sa nu se compare cu Festivalul de la Cannes cum vor toti, dar care sa fie una mai plina de viata si fara ploaie:) Mai multe puteti citi in zille urmatoare..

Poze la Ioana Babos.

P.S. Iar ai vazut ma filmul ala?:) La anul de acuma…

Advertisements

Tags: ,

2 Responses to “S-a varsat sange si s-a acoperit cu cenusa. Inchiderea TIFF”

  1. eee Says:

    eu mi-am luat la politist adjectiv cu 5 zile inainte.. si la toate filmele defapt.. esti tu pe langa ca de obicei..

  2. hriho Says:

    @eee: desi nu imi plac comentariile anonime doresc sa fac o precizare. pentru reprezentantii din presa puteai doar cu o zi inainte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: