Primul document al unirii Tarilor Romanesti, la Cluj

by

La Arhivele  Nationale din Cluj se afla primul document despre prima Unire a Tarilor Romanesti, datand din 20 mai 1600. Cititi mai multe in interviul cu Ioan Dragan, directorul Arhivelor Nationale din Cluj aici. Mihai Viteazul a cucerit nordul Bucovinei si a trimis bistritenilor o scrisoare(foto) in care le scria ca se va intoarce in scurt timp sa uneasca toate Tarile Romanesti. Înreţinerea celor 18.000 de metri de arhivă din Cluj costă anual 540.000 de euro. Vi se pare mult? Daca sunteti interesat despre alte documente cuprinse in arhivele de stat, despre paza cu viata si moartea a documentelor, dar si despre alte amanunte ale Arhivelor Nationale din Cluj cititi interviul pe care l-am realizat in Gazeta de Cluj cu Ioan Dragan aici.

P.S. Primul editorial din viata mea despre disparitia mass-media clujeana si despre cine o ucide  il puteti tot in Gazeta de Cluj aici.

Fragmente din editorialul “Presa ucide Presa”

“Presa clujeană se plânge non-stop de criză. Ziarele „pică” pe bandă rulantă. Un anumit individ, care se crede avizat în domeniu, mi-a spus că presa clujeană va dispărea în cinci ani. În goana de a căuta justificări pentru situaţia presei, jurnaliştii mai uită un element: calitatea produsului finit, care trebuie să satisfacă adevăratul client, cititorul.”

“Logic că oamenii nu cumpără ziarele, dacă nu sunt interesante. Ciclul continuă cu publicitate puţină, în funcţie de tiraj, iar salariile nu sunt afectate de criză, ci de lipsa de profit a ziarului. Nimeni nu este mulţumit, iar patronul este cel mai supărat dintre toţi. „Mogulul” vrea influenţă, vrea să fie „on top”, dar pentru asta are nevoie de tiraje mari, de mulţi cititori, pentru ca vocea ziarului să provoace frica în comunitate.”

“Aştept, în continuare, ca toţi colegii mei de breaslă să fie la nivelul personajului principal din filmul „State of play”. Dar asta e o poveste pentru Hollywood…”

Documentul_cu_semnatura_lui_MV_max

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: