In spatele unui om politic

by

Am fost martor, recent, la o mizerie petrecuta in timpul muncii de jurnalist.

In cadrul unui interviu, o persoana poate sa abereze sau sa fie la subiect – dupa cat de mult o duce capul. In plus, politicienii nostri nu doar ca se eschiveaza la majoritatea intrebarilor bune, dar au dus marsavia pana la capat: au personalitate dubla – tripla si o dezvolta pe a patra.

Recent, am fost pus in fata unui interviu live cu un pseudo-politician, facut de o alta jurnalista. Am remarcat ca aceleasi intrebari i le pusese si prin mail cu cateva zile inainte, asa ca am ascultat cu atentie raspunsurile. Cateva ore mai tarziu, surpriza: vine un email de la biroul politicianului respectiv, cu raspunsuri – doar ca erau complet diferite fata de declarase omul live, pe aceleasi probleme!

Si asa iti poti da seama ca Romania este condusa de consilierii oamenilor politici si nu de Basescu, Boc, Geoana sau Tariceanu.

ASA NU se face politica! Asa nu poti face jurnalism, cand vrei sa ai incredere intr-o persoana pentru un interviu “indirect”, iar raspunsurile care vin sunt total diferite fata de ce gandeste acea persoana. Publicul ramane prost informat, iar persoana respectiva are un picaj de proportii in fata presei. De aici incolo, totul devine haos, credibilitatea scade si politica devine aceeasi sursa de ignoranta si falsitate dusa pana la extreme.

Intr-adevar, in spatele unui politician este o “gashca” intreaga de nepoti-consilieri care il sfatuiesc cum sa raspunda la toate posibilele intrebari pe care i le-ar pune presa, insa daca fiecare vine cu idei contradictorii, politicienii ajung sa se contrazica. Dar nu fac asta deja (…vu)?

Puteti citi la Andrei un alt exemplu de pseudojurnalism aici.

Ce nu au inteles politicieni? Am scris aici.

Advertisements

Tags: , , , ,

One Response to “In spatele unui om politic”

  1. Alexandra Says:

    Lumea lor e o nebunie, o harmalaie generala din care aproape nimeni nu mai intelege nimic. Dar din tot acest haos … voi, jurnalistii, alegeti esentele.
    Si discutati fara retineri despre ele. Cu putin umor, un pic de ironie (ca nu strica niciodata), dar intotdeauna cu realism.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: