Oamenii care iti controleaza viata

by

De-a lungul timpului, am intalnit multi oameni care stiu “totul”. M-as putea incadra si pe mine in aceasta categorie. Arogant sau nu, ma multumesc sa stiu tot ce se petrece in viata mea; dar exista si oameni care stiu totul si despre culisele din viata altora.

Sa nu te enervezi cand vine unul la tine si iti zice ca tu ai putea sa faci aia, sau ca nu vei ajunge niciodata sa o faci pe cealalta? De fapt, ce rost are sa te enervezi? Te poti eventual ambitiona si mai tare, cand auzi cum cineva iti prezice esecul.  Te vei lupta mai tare pentru acel lucru si il vei face cu mult mai multa pasiune decat pana inainte.

Intrebarea este daca acea pasiune este una naturala, nascuta in tine, sau una care ia nastere dintr-o dorinta de a dovedi ceva?

Probabil ca raspunsul e chiar la mijloc, iar daca de obicei esti un om care se implica cu multa pasiune in ceea ce face, o parte din acel fel  “viu ” al tau devine doar mai amplu. In schimb, avem nevoie in mod natural sa facem toate lucrurile pe care ni le propunem cu pasiune, iar interventia celorlalti in vietile – si motivatiile – noastre ar trebui sa fie minore. Sa nu ne implicam prea mult in viata altora, ca sa nu ne asteptam ca toti sa isi bage nasul in viata noastra.

Advertisements

2 Responses to “Oamenii care iti controleaza viata”

  1. Mihai Bratu Says:

    daa… sunt tot mai putini cei care inteleg ca intelepciunea nu se manifesta musai zgomotos si expansiv.

  2. hriho Says:

    @Mihai Bratu: Eu cred ca e important sa ai si atitudine si sa te manifesti, dar trebuie sa stii exact cand. E un alt lucru cand te manifesti pentru o cauza si e un alt lucru cand incerci sa intri abuziv in viata cuiva:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: