Intrebarile care schimba istoria, propria istorie…

by

Unele intrebari sunt puse pentru a primi un raspuns, altele doar pentru a testa reactii, altele sunt puse retoric, altele pentru ca trebuiesc puse. Daca am lua un caz aparte, cel al istoricilor, care incontinuu cauta raspunsul la intrebari despre trecutul intregii omeniri, am putea sa ne gandim ca ar avea nevoie de o sumedenie de  intrebari bune. Insa, acestia folosesc in esenta doua mari intrebari: “de ce?” si “cum?”.

1. De ce iti poate da posibilitatea sa dai un raspuns in care sa fabulezi, sa povestesti un fapt de la inceputurile sale. Prin intermediul aceastei intrebare ajungi sa iti etalezi cunostintile istorice si sa cresti in cadrul breaslei.

2. Daca il intrebi pe un istoric Cum, el nu poate de cele mai multe ori sa iti garanteze un raspuns bazat pe fapte concrete , lucru as putea spune specific meseriei. De fapt nimeni nu prea intelege cum s-a intamplat de fapt un eveniment, insa istoricul va gasi cu siguranta un raspuns cat mai apropriat de realitate. Cu ajutorul acestui raspuns istoricul poate sa se dea mai destept decat oamenii de rand.

Viata, in schimb, nu este formata intotdeauna din intrebari si raspunsuri, desi cateodata acestea o sustin si o hranesc cu nevoia zilnica de concret. Mai exista si alte “ramasite” care  pot conta si care nu necesita intrebari suplimentare si nici  raspunsuri fara intrebari.

…acea senzatie pe care vrei  sa o inglobezi in istoria unei zile, unei saptamani sau chiar a unui an. Sunt momente in care viziunea propriei amintiri, propriei istorii este mai important decat de ce sau cum a inceput al doilea razboi mondial.

Intrebarile de ce, cum, dar si alte intrebari pe care ni le punem in fiecare zi pot fi lasate in urma doar pentru o clipa, cateodata chiar mai mult. Atunci simti ca traiesti viata fara sa iti pese de ce si cum faci lucrurile.  In acel moment nu mai ai nevoie de intrebari sa iti explice istoria, pentru ca o faci tu!

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: