Cat mai costa un ziar in ziua de azi?

by

200.000 de euro. Acesta ar fi pretul unui ziar in Ziua de astazi, de Cluj. Atat ar cere “mogulul”, care nu ar mai vrea sa finanteze acest produs, pentru ca suma costurilor de intretinere ar fi prea mari. Cica investitiile in fiecare an de activitate a produsului media s-ar invarte tot in jurul sumei de 200.000 de euro. Numai salariile jurnalistilor intr-o luna s-ar ridica la 10.000 de euro, rezultand costuri de 120.000 de euro intr-un an, plus tipar, plus distributie, plus alte costuri. Veniturile din publicitate al acelui ziar ar fi prea mici, conform surselor din redactie, pentru a se intretine singur.

Nu imi place ideea ca o echipa de jurnalisti cum este la acel ziar sa fie vandut ca un apartament in Piata. Acei ziaristi care au subiecte faine de cele mai multe ori merita mai mult. Dar in ziua de astazi din pacat, totul este de vanzare.

Advertisements

Tags: , ,

3 Responses to “Cat mai costa un ziar in ziua de azi?”

 1. Scoobytza Cristina Says:

  Stii ce mi se pare stupid? Faptul ca toata lumea se ingrijoreaza de ceea ce se intampla la Ziua de Cluj. Toata lumea comenteaza, toti vor sa stie ce fac “mogulii”, ce facem noi redactorii. Ei bine, suntem ok, muncim, facem un ziar bun si nu cred ca trebuie sa fim compatimiti in nici un fel. Fiecare dintre noi incearca sa isi faca treaba cat mai bine, fara sa fie atat de interesat ca si cei din afara (aviz tuturor bloggerilor si colegilor din presa!) de schimbarile de la nivelul managementului.

  PS> cred ca am comentat suficient in seara asta pe blog asa ca e timpul sa imi vad de ale mele. Seară bună!

 2. hriho Says:

  @Scoobytza: salut si in primul rand mersi de comentariu:) desigur ca ne interesaza ce se intampla….ca e bine sa scriem daca se intampla ceva, asa ca si in presa,nu?:) Eu sper sa va mearga bine in continuare:) spor la munca:d

 3. Tudor Says:

  @subiect

  Mi se pare că singura “frică”… în ghilimele, bineînţeles, al unui mogul de tipul celui de care vorbim acum… este presa. De aceea a investit în ce a investit..

  Urmează, zic eu, să-i fie frică de bloggeri… E ultima şansă.. pentru că altfel va face tot ce vrea cu angajaţii şi îşi va bate joc de ei în ultimul hal.

  Nu înţeleg de ce, în caliate de jurnalist, îţi este “ruşine” să ajungi subiect în presă sau în discuţiile de pe bloguri. Asta îţi este meseria, îţi este ruşine de ea ?

  PS. Nu au fost cu dedicaţie întrebările, adică nu vorbeam doar de Scooby.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: