Ziua de Cluj a revenit in final la vechii actionari

by

Ziua de Cluj a revenit saptamana trecuta vechilor actionari Rares Bogdan, Octavian Hoandra si Marius Moga, care au cumparat impreuna cu un fond de investitii din Marea Britanie actiunile cotidianului de la Sorin Dan. In ultima perioada ziaristii care lucrau acolo nu stiau daca lucreaza pentru Rares sau pentru Sorin Dan, dar despre asta am scris mai multe aici. Rares Bogdan impreuna cu echipa fostilor actionari a fost in tratative intense timp de cateva luni cu Sorin Dan pentru a cumpara din nou ziarul.

Rares Bogdan, noul actionat majoritar, mi-a declarat ca a platit pentru ziar un sfert din pretul pe care l-a primit cand a vandut publicatia catre omul de afaceri Sorin Dan.

Angajatii Ziua de Cluj sunt in momentul de fata mai linistiti in privinta salariilor, deoarece in lunile trecute si-au primit banii cu intarziere, iar acum si-au primit in avans cu 17 zile drepturile salariale. Chiar daca salariile se dau la Ziua de Cluj pe 5 si pe 20, jurnalistii si-au primit remuneratia pentru intreaga luna pe 3 noiembrie. De luna viitoare, ziaristii isi vor primi banii tot in 5 si 20. “Pe de o parte faptul ca am platit salariile in avans este o chestiune PR-istica pentru ca trebuie sa linistim oamenii ca au siguranta zilei de maine, dar a trebui sa rezolvam si transferul de contabilitate”, a declarat Rares Bogdan pentru Hriho’s Blog.

Plecari, veniri…ziaristi mai multi

Ziua de Cluj a pierdut in ultima perioada doi oameni si a primit in cadrul echipei alti trei ziaristi. Daca Eugen Olariu a plecat din cauza unui conflict cu Rares Bogdan, inlocuit fiind de Vlad Gherman (un fost fotograf de la Informatia), iar Vlad Alistar a plecat la Citynews pentru mai multi bani, inlocuit fiind de Valentin Malaescu, echipa Ziua de Cluj a avut de castigat un ziarist: Alin Golban. In schimb, nu va sugerez sa va orientati dupa caseta redactionala de la Ziua de Cluj, caci aceasta este modificata cam o data la cateva luni:) Mai bine cititi Hriho’s Blog pentru a va informa modificarile redactionale :d

Salariile jurnalistilor de la Ziua de Cluj vor fi inghetate pana cel putin in perioada pascala, iar concedieri nu vor fi facute de asemenea tot pana atunci, cel putin astea sunt promisiunile pe care noii actionari le-au facut.

Chiar daca ziaristii nu vor primi cresteri salariale pana de Pasti, echipei Ziua de Cluj s-ar putea alatura doi oameni. Unul dintre ei ar fi de vreo luna in negocieri, insa sansele ar fi minime pentru ca tratativele nu au avansat in ultima perioada.

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: