Respect pentru cititori, respect pentru sine…

by

Vreau sa vorbesc despre patru cazuri din presa clujeana din ultima perioada, care arata respectul fata de sine a ziaristilor, dar si cel fata de cititori.

1. Un anume ziar nu a aparut pe piata cateva zile, dar nu stiu daca i-a pasat cuiva. Cel putin nimeni nu a parut prea afectat de acest lucru. Nu trebuie sa apari chiar la o data fixa, cateodata poti sa apari mai tarziu, alteori mai devreme, alteori deloc. Si s-ar parea ca ne indreptam cu pasi rapizi spre deloc.

2. Anumite orgolii personale sunt mai importante decat sa oferi informatii cititorului. Un contract care nu a fost castigat de cine trebuie, cativa bani impartiti in alta parte au dus la disparitia unor evenimente dintr-un anumit ziar. Din pacate cei care fac presa in Cluj-Napoca nu au inteles ca a-ti informa cititorii este un lucru  mult mai important decat razboaiele personale. Respectiv, a nu publica anumite lucruri poate fi mai grav decat a le ascunde.

3. Altii se lauda ca fac angajari, ca-s mari si tari si ca nu i-a izbit criza de toti peretii. Insa angajarile se fac pe sistemul vin doi, pleaca doi si nu mai vin alti doi. Cum iese la voi matematica asta? Au mai angajat sau i-au alungat pe acei doi oameni? Si colac peste pupaza, anumiti oameni s-au plans anterior ca nu pot face fata cu cantitatea imensa de munca care li se pune pe cap, iar sefii au inteles. In prima instanta, cel putin. Pentru ca in momentul in care au plecat acei oameni, respectivilor ziaristi le-au cazut iarasi in brate sarcinile a mai multi oameni. Ce sa mai zic ca in redactie au aparut zvonuri ca cei angajati trebuiau sa fie numaidecat apropriati ai patronatului. Respectul fata de sine conteaza mai putin in presa clujeana.

4. Exemplul dat la punctul 1 se intampla mai la toate casele. Uneori angajatii fac greva, iar cei care au de suferit pot fi doar consumatorii de presa. Nu am inteles niciodata de ce anumite conflicte cu patronatul trebuie sa aduca un efect negativ asupra ziarului.

Suntem in tara protestelor si nu ne pasa de noi insine, nici de cititori, nici de luna de pe cer. Ziarele se sting incet si in acest ritm nici nu poate decat sa ma bucure pentru ca si-o fac cu mana lor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: