Transilvania Business: un nou produs media cu profit de la primul numar

by

Un nume precum Transilvania Business spune totul despre mediului de nisa caruia se adreseaza o astfel de revista. Si cand spun revista ma refer in adevaratul sens al cuvantului: glossy, cu o hartie lucioasa de o calitate ireprosabila. 40 de pagini de informatii economice comasate intr-un produs media quality.

Proiectul este o idee mai veche a lui Aurelian Grama care isi are radacinile in urma cu patru ani. Desi initial era pregatita ca o revista economia care sa apara pe 17 judete din Transilvania si Banat, primul numar aparut vineri 11 iunie, in sapte judete: Cluj, Bistrita, Mures, Alba, Sibiu, Harghita si Covasna.

“Am considerat criza ca o oportunitate de a face o radiografie a companiilor, firmelor, oamenilor, managerilor si in special cei care decid sa investeasca in privat. Acesta este rostul unui produs media gen Transilvania Business”, a declarat pentru Hriho’s Blog Aurelian Grama, patronul ziarului.
Tirajul ziarului este de 8.200 de exemplare, iar 5.000 de numere vor fi distribuite controlat prin Posta Romana la cele mai importante companii.

Patronul Transilvania Business nu sustine ca va vinde toate cele 8.000 de exemplare ale tirajului, ci s-a gandit la un sistem de abonamente destinat in special companiilor. “In conditiile in care Saptamana Financiara are 5.000 de bucati vandute ar fi o ipocrizie sa zic ca vreau sa vand 8.000 de exemplare, ci ma bazez pe un sistem de distributie controlat, promotional care trebuie transformat intr-un sistem de abonamente reale”, marturiseste Grama.

In ceea ce priveste dezvoltarea produsului, jurnalistul ar vrea in plan ca pana in septembrie Transilvania Business sa devina bilunar si sa mai acopere inca trei judete: Satu Mare, Baia Mare si Bihor. De asemenea, numarul 3 al revistei, care va aparea in aproprierea datei de 20 august, revista va avea si o editie separata in limba maghiara. “Este foarte interesant pentru mine ca un roman sa scot un produs in limba maghiara mai ales ca de patru ani ziarul de mures scoate un produs special care se refera la cultura si civilizatia comuna celor doua popoare”, continua Aurelian Grama.

Jurnalistul nu s-a sfiit sa vorbeasca si despre investitia initiala in Transilvania Business, care s-a ridicat la 24.000 de lei plus tva, insa a spus ca un rol important in noul produs media il are capitalul uman, fara de care nu ar fi reusit. La revista lucreaza jurnalistii de la cotidianul Zi de Zi, saptamanalul Ziarul de Mures si revista de tineri Fitzuik. De asemenea, in ceea ce priveste publicitatea, care este cea mai mare problema in mass-media zilelor noastre, Grama nu isi face probleme. El a spus chiar ca de la primul numar a iesit pe profit.

Advertisements

Tags: ,

3 Responses to “Transilvania Business: un nou produs media cu profit de la primul numar”

 1. Roxana Tintosan Says:

  Revista economică Transilvania Business a ajuns la numărul trei. Încurajată de succesul primelor două ediţii, publicaţia şi-a extins aria de difuzare, acoperind acum 12 judeţe: Cluj, Mureş, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bihor. O găsiţi la multe din punctele de difuzare a presei din Ardeal.

  Echipa TB

 2. Roxana Tintosan Says:

  Odata cu numarul 3 din TB a aparut si primul numar din EB – Erdely Business – varianta in limba maghiara a revistei!

 3. Vineri apare un nou ziar: Zar de Cluj. Oare s-au aruncat deja zarurile? « Hriho’s Blog Says:

  […] apare un nou ziar: Zar de Cluj. Oare s-au aruncat deja zarurile? By hriho După succesul cu Transilvania Business, Aurelian Grama revine cu un nou produs media pe piata din Cluj: Zar de Cluj. Prima editie va putea […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: