Monitorul de Cluj a schimbat firma

by

Monitorul de Cluj este editat in ultima perioada de compania “Monitorul de Cluj”. Datoriile fata de fosti angajati, dar si fata de unele firme vor ramane pe vechea societate care se ocupa de aparitia ziarului, “Compania de Media”. Firma este detinuta de Stanislav Sorin Ovidiu si Tripon Sorin Tibi. Desi compania a avut in 2009 un profit mai mare decat pierderile cu aproximativ 100.000 de lei, actionarii au dorit schimbe firma pentru a “scapa” de micile datorii. Noua companie ar fi detinuta de 3 actionari: Paul Niculescu, Stanislav si Tripon. Cei trei mai sunt asociati si in alte firme, unele inchise mai mult sau mai putin temporar, altele suspendate pe acelasi sistem.

Media Press-intrerupere temporara de activitate,  Curier Press are datorii de  184.000 de lei,  SFG Press, fara activitate, si Consult Media cu datorii de 290.000 de lei. Toate una si una, asa-i? Baietii fac treaba asta de ceva timp, doar nu asa se procedeaza corect? Poate corect pana la limita legii, dar moral ba.

Cetateanul Clujean am crezut ca a intrat in insolventa, dar de fapt a inceput sa fie editat dintr-o data si foarte subit de o alta societate. Despre asta am scris aici.

P.S.: Adevarul isi va lansa televiziunea Adevarul TV despre care se tot vorbeste in mai putin de o luna, insa reporterii nici macar nu stiu inca cine si ce va face. Corina Dragotescu este practic noul redactor sef al ziarului in ultima perioada, ea ocupandu-se de toate BT-urile paginilor. Asta se va intampla cel putin pana cand va fi gata televiziunea, pentru ca scopul ei la trustul detinut de afaceristul liberal este sa se ocupe in principal de Adevarul TV. Toate echipamentele sunt pregatite, insa reporterii de la redactia din Bucuresti se intrebau cam cine ar trebui sa dea un breaking news? Poate raspunsul vi-l poate da direct Dinu Patriciu in primul interviu acordat televiziunii in exclusivitate.  Pana atunci, mai aveti de invatat care-i diferenta dintre presa scrisa si televiziune.

P.S. 2:  Zvonurile de pe piata media sustin ca va mai aparea un nou saptamanal detinut de ceva investitori straini, care ar mai avea ceva-ceva investii in piata media in afara tarii.  Posibili reporteri ar fi fost deja contactati, dar sa vedem editia tiparita si atunci abia putem mirosi hartia si sa fim uimiti ca se poate. Saptamanalul va fi distribuit gratuit.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: