Oamenii, ca valoarea cea mai reprezentativa

by

Articol preluat din Gazeta de Cluj. Vroiam sa scriu de mult pe blog despre acesti oameni, pana la urma am scris in ziar de ei. Sper sa se simta…

Unii oameni dau într-atât de multă valoare lumii încât nu au nevoie de nume. Identitatea lor nu este dată de anumite litere aranjate într-un mod lizibil astfel încât să poată fi chemaţi într-o parte sau în alta. De fapt şi de drept, ei nici nu trebuie să fie chemaţi, pentru că prin sinea lor vin direct când este nevoie de ei. Şi nu când este nevoie de ei.
Nu au nevoie să fie şefi de partid politic, să fie academicieni, oameni de ştiinţă, premianţi Nobel, avocaţi prestigioşi, savanţi desăvârşiţi sau cine ştie ce medici care au salvat mii de vieţi. Nu trebuie să aibă referinţe imense pe Google, poate unii chiar au, dar vă daţi cu siguranţă seama că nu este relevant.
Oamenii rămân cea mai importantă valoare ce poate fi ascunsă în univers şi singura bucurie în această privinţă este că sunt o resursă generabilă. Da, am fost cam răutăcios în a doua afirmaţie, dar când îmi amintesc că în China tocmai li se permite oamenilor să facă câte doi copii faţă de unul cât era permis prin lege până acum mă gândesc că s-ar putea lega o prietenie mai strânsă în viitor între europeni şi asiatici.
Unul dintre motivele pentru care merită să te plimbi prin toată ţara este că poţi cunoaşte oameni. Desigur, nu poţi neglija turismul promovat de Elena Udrea, ai cărui oameni sigur o vor lăuda din nou în comentarii, dar când ajungi la oameni deja nu mai ai nicio şansă. Te fascinează cu ce au ei mai buni şi pot să fie cel mai frumos lucru care ţi s-a întâmplat în acea zi.
Esenţele mici stau în sticluţele mari sau invers este mai important? Observaţi că nici acest lucru nu contează. Nici înălţimea, nici culorile cu care o anumită persoană este îmbrăcată, ci mai simplu gradul de interacţiune la care este dispus să se „compromită.” Nu contează nici tonul vocii, nici măcar dacă cuvintele sunt câteodată mai rare sau chiar lipsesc cu desăvârşire, ci specula momentului în care cu toţii să fim pe o lungime de undă este mai importantă decât persoana însăşi.
Prietenia cu acest gen de oameni poate fi acuzată ca una de scurtă durată, că nu are importanţă aşa de mare sau că este pur şi simplu una bazată pe simbioză. Nu îmi pasă de reacţiile celorlalţi şi nici vouă nu ar trebui să vă pese!
Atât timp cât oamenii se simt bine între ei, cât nu se întâmplă conflicte cu diverse unelte gen topoare sau altele de genul şi veselia este la maxim atunci congresul personajelor de calitate este asigurat. Ce mai vorbim în vânt despre congresele PSD, PDL, PNL sau UDMR? Poate sunt ei câteva mii de inşi acolo care stau şi admiră acelaşi lider etern, dar totuşi grupurile mici sunt mult mai consistente.
Ca să trecem mai departe printre descrieri, putem să zicem că nu contează descrierile date de alţii. Nici măcar dacă acei alţii sunt subiectivi sau aparent obiectivi, ci contează ca acel animal al societăţii, respectiv „party animal” să fie un om normal, în limitele bunului simţ. Şi dacă te mai lasă şi la calculatorul personal să lucrezi, e mai mult decât clară treaba. Chiar şi dacă te uiţi cu un singur ochi.
Mai sunt persoanele care se luptă pentru existenţă prin vrajba nisipului timpului sau alţii au alţi ochi decât restul lumii. Alţii mai au anumite nume, care oricum nu contează, dar dacă schimbăm literele putem ajunge la diverse anturaje mafiote. Mai avem oamenii care acceptă cereri deja refuzate, care au uimirea în sânge şi după acel moment înţelegerea cu ei devine una desăvârşită. Mai sunt mulţi alţii care contează şi care merită povestit despre ei, acei aşa zişi „amici de dimineaţă”, care îţi oferă o învigorare chiar de la primele ore ale dimineţii. Să nu uităm de cei care vorbesc mult, care refuză cinstirea sfintelor, de cei care vorbesc între ei şi care totuşi în tot acest context reuşesc să rămână un grup.
Nu aveţi indicii, nu aveţi soluţii, nu aveţi nici măcar o întrebare care să v-o puneţi. Oamenii sunt importanţi când sunt oamenii! Sper să fiţi mai mulţi „clone” ale lor! Oamenii sunt şi vor rămâne resursa regenerabilă a planetei de care merită în fiecare secundă să „profiţi”, în limitele bunului simţ, desigur. Să fim cu toţii acei oameni!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: