6 ani de presa: Ziua de Cluj

by

Urmeaza tortul, urmeaza stirile bune, urmeaza toata sarbatoarea si cel mai important urmeaza sa se faca presa. Ziua de Cluj implineste sase ani de existenta pe 22 octombrie 2010. Presa nu a fost niciodata usor de facut si pot sa ii felicit pe colegii mei ca fac asta in continuare. Si ca o vor face asta in continuare. Sper sa existe cat mai multe ziare si sper sa fie cat mai citiri. La fel cum le urez tuturor ziarelor.

Rares Bogdan, managerul Ziua de Cluj, a declarat in exclusivitate pentru Hriho’s Blog ca proiectul Ziua de Cluj nu este usor de dus la bun sfarsit. “A fost extrem de greu. Am pornit de pe pozitia 7 in Cluj si am ajuns numarul 1 si ramanem numarul 1. Avem o echipa de oameni extraordinari si ceea ce se intampla este datorat exclusiv unei echipe exceptionale. 11 persoane au rezistat de la inceput Octavian Hoandra, Mihai Moga, Silvia Pugna, Cosmina Fernoaga, Lumita Silea(n.b. felicitari celor doua colege de pe administratie), Alin Sutea, Kristina Restea, Valentin Malaescu(care a fost o scurta perioada la Realitatea Cluj), Calin Poenaru( care a venit la doua luni de la infiintare), Alin Golban(cu o scurta intrerupere la Realitatea), Titus Craciun”, a declarat Rares Bogdan pentru Hriho’s Blog.

Later Update: Toti cei 43 de oameni de la Ziua de Cluj si-au spus parerea despre ce a insemnat pentru ei acesti ani de presa aici. De asemenea, toti oamenii care lucreaza la proiectul Ziua de Cluj vor fi prezentati la NCN de la ora 19:30.

Ramane de apreciat faptul ca anumiti oameni au ramas de la inceput si pana acum implicati in acest proiect, mai ales ca la alte publicatii nu se intampla acest lucru. Oamenii buni pleaca prea rapid de la anumite ziare si toata presa sufera de sindromul “migratiei”.

Oficialii Ziua de Cluj au anuntat ca vor pregati o editie speciala cu ocazia implinirii a sase ani.

Sursele din aproprierea redactiei sustin ca Ziua de Cluj intentioneaza sa ofere cititorilor 16 pagini in fiecare zi, desi in momentul de fata au 12 pagini de patru ori pe saptamana.

In ceea ce priveste regretele din cei sase ani, Rares Bogdan a sustinut ca ” Imi pare rau ca nu am stat mai mult cu oamenii din redactie si ca din cauza obligatiilor manageriale am fost nevoit sa neglijez relatiile inter-umane pentru ca sunt niste oameni extraordinari si regret ca in momentul cand puteam sa o fac nu am facut editia regioanala Ziua”, considera managerul Ziua de Cluj.

Se referea la planul de a scoate inca 12 pagini despre zonele din jurul Clujului. “Imi pare rau ca atunci cand financiar a existat posibilitatea aceasta, nu am facut-o. Clujenii putea primi informatii despre Alba, Maramures, Sibiu, Bistrita-Nasaud si alte judete. Astfel, erau doua publicatii in una singura”, sustine Rares Bogdan.

“Mai regret faptul ca nu am investit un pic mai repede in partea de online. Noi acuma construim o platforma de online foarte puternica, insa trebuia un pic mai repede sa investim in aceasta latura”, considera oficialii Ziua de Cluj.

P.S. Eugen Olariu este aproape de a semna pentru a reveni in postul de fotograf al Ziua de Cluj, dupa ce Aida Ilie a plecat din aceasta functie.

P.S.2: Ionel Lespuc, fostul sef al platformei Realitatea.net, este noul sef la intregul proiect online ziuadecj.ro, dupa cum v-a anuntat in exclusivitate Hriho’s Blog, si Mihai Prodan a fost “retrogradat” la functia de sef de editie.

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: