Cat de greu este sa formezi personalitati publice din neant?

by

Ziaristii din Cluj-Napoca nu au reusit niciodata sa impuna vedete sau personalitati publice din randul clujenilor. Desi imi vin in minte numeroase persoane care apar constant pe felurite foi clujene, imaginea acestora nu este intiparita pe retina clujenilor. Motivul nu ar fi ca acele persoane nu ar avea niciun frau de inteligenta ce ar putea fi exploatata, desi unele nu se sfiesc sa imi arate cu fiesce ocazie contrariul, insa nu se pune accentul pe ce trebuie.

Din acest motiv Zarul de Cluj are o misiune dificila pe piata clujeana. Pentru ca trebuie sa puna accent pe conturarea satirica si ironica a unor personaje prea seci. Majoritatea persoanelor scoase la inaintare pe scena politica clujeana sunt seci si din acest motiv nu este usor sa scrijelesti 16 pagini.

Nu este usor sa il faci personalitate pe mutalaul Daniel Buda, care de cand a plecat la Bucuresti nu mai incearca sa iasa in fata. Dar in schimb, cand ai o investigatie frumoasa despre Palocsay cu care as il legi, nici nu trebuie sa zica el tare multe.

Fotografiile exprima multe, bulele si mai multe, iar deschiderile geniale, cel putin al doilea si al treilea numar. S-ar parea ca ei reusesc sa creasca pe o piata pe care multi o credeau moarta poate si pentru stilul caragialesc pe care il abordeaza. Asa-zisul interviu cu Nutzi Udrea din al doilea numar ar putea arata inceputul unei lipse de “personulitati” locale pe care sa le abordeze sau ar putea fi o simpla accederea in mistouri la nivel inalt.

Caricaturile sunt cat se poate de proaste. Daca nu l-ai mai vazut in vreo poza pe Alin Bolbos sau pe Aurelian Grama ai zice ca nu sunt ei.

Calitatea tiparului este o alta problema, dar asta nu depinde de ei dupa cum stim prea bine.

Numarul trei a aparut vinerea trecuta, care este si mai bun decat numarul doi.

zcj[01]

Pana atunci, felicitari echipei si la mai multe numere…

 

 

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: