Consilierii locali au ocazia sa faca spectacol. Cum se transmite live de la CL?

by

NCN transmite live sedintele de Consiliu Local si Consiliul Judetean. Am scris despre asta aici.

Doar prima jumatate de ora a sedintei de consiliu este transmisa, iar acest lucru poate fi in defavoarea cetatenilor care urmaresc postul de televiziune. Problema a fost ridicata de consilierul PSD Gheorghe Ioan Vuscan. Mai ales ca principalele proiecte care s-au votat si astazi si se voteaza de obicei pe ordinea de zi sunt autorizatiile de constructie. Respectiv Planul Urbanistic de Detaliu(PUD) si Planul Urbanistic Zonal(PUZ), dar si alte avize, avizute, reglementari si hartiute.

Proiectele cu adevarat interesante, in care reprezentantii opozitiei isi fac meseria, isi cresc vizibilitatea, iar eterna Steluta Cataniciu are un cuvant de spus, nu apare in fata cadrelor. Astfel, chiar daca spectacolul exista in Consiliul Local, el nu este televizat.  Mult mai interesant este faptul ca politicienii considera aceasta oportunitate drept un mod de a se da mai tare in spectacol in fata camerelor de filmat si a publicului. Oare mentalitatea politicianului este sa faca “scandal” doar atunci cand este filmat, inregistrat sau bagat in seama de presa? Oare problema presei nu este ca mediatizeaza prea mult aceste jocuri de fatada ale oamenilor care ne conduc?

Una peste alta, initiativa colegilor de la NCN este una laudabila, iar cetatenii pot observa mult mai bine ce se voteaza la fiecare intalnire a alesilor locali. Urmatoarea si ultima sedinta de Consiliu Local din acest an va avea loc pe 14 decembrie, cel mai probabil de la ora 15.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: