Protestatarii lor vs. protestarii nostrii

by

Noi avem protestarul de serviciu. Protestarul condus de multime ca sa nu zic de turma. Si cei care profita de proteste ca sa nu mearga o zi la serviciu. Afara exista o alta mentalitate si din acest punct de vedere. Pana si cei care protesteaza par mai organizati, mai plini de vointa si cu date mai reale.

Ultimul protest din Romania, cel din 16 martie, a adunat in strada 8.000 de oameni. Au fost anuntati 50.000. Protestul din 26 martie din Marea Britanie avea anuntati 100.000 de oameni. Au iesit sa protesteze intre 400.000 si 500.000 de oameni.  Numarul oamenilor este comparativ cu 62,5 de proteste din Romania. La noi au fost protestele foarte mediatizate de Antena 3 si Realitatea, dar au fost anuntate si de mass-media pro-putere, dar pe romani ii scoti mai greu in strada. Sunt mai delasatori, mai putini informati si mai lenesi. Daca vreti sa cititi un post despre un alt protest despre un protest in perioada altei motiuni, dati click aici.

The Independent a scris initial ca au fost anuntati 100.000 de oameni care sa protesteze impotriva taierilor bugetare. Au anuntat ulterior ca sunt pana in 500.000 de oameni, in timp The Guardian scria pe la pranz ca sunt 250.000 de oameni, scriind si ei ca pana la urma au fost 500.000 de oameni. Telegraph vehiculeaza ideea ca ar fi doar 400.00 de insi.

Pana la urma, conditiile de trai din Marea Britanie sunt cu siguranta mult mai bune decat cele din Romania, dar asta nu ii impiedica pe cei de acolo sa isi revendice drepturile. In schimb, romanii inca nu au uitat de perioada comunista in care nu aveau voie sa protesteze. Pana luam modelul celor din Vest, eu vreau o tara ca afara…

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: