Ziua de Cluj, falimentata de asociatii asociatilor, si-a pastrat printipiile

by

Unora le place jazzul, altora le place nesimtirea. Primavara, la Ziua de Cluj se numara procesele pe banda rulanta. Dupa ce ieri am scris cum Ziua de Cluj cenzureaza materialele pe fata, alaturand dovezile aferente si nu am primit niciun raspuns m-am hotarat sa va povestesc in continuare despre cum  Ziua de Cluj a tras teapa unor firme si le-a lasat cu datoriile in soare. Patronii Clever Media, societatea care edita pana nu demult Ziua de Cluj, au hotarat sa urmeze calea usoara: sa bage firma in faliment si sa faca o noua firma. Poate daca nu la limita legii, faptele sunt mai mult decat contestabile. Declaratiile conducerii sustin insa ca “si-au pastrat principiile”. Pe deasupra ca Rares Bogdan, directorul Ziua de Cluj, nu a dorit sa comenteze, chiar a sters de pe pagina de Facebook link-ul catre postul meu de ieri. Adevarul doare.  Citeste despre procesul de faliment al Ziua de Cluj in continuare….Ziua de Cluj a scos doua stiri de pe varianta electronica printr-o cenzura uluitoare, dupa cum am publicat chiar ieri pe blog, insa directorul Rares Bogdan apare cu doar o zi dupa intr-o declaratie in care sa minta si mai uluitor. Cum poate un site care publica doar lucrurile celor de la care primesc mai multi bani sa se intituleze quality sau mai rau, ca ar avea principii. Poate printipii domle, ca aveti atat de multe incat sa le (e)numar: doua la UBB, doua la Primarie, doua la UBB, doua la Primarie.

Progresele website-ului sunt evidente, iar cel mai mare câştig este că am reuşit să creştem un produs fără să abdicăm de la principiile noastre, acelea de a face presă quality. Continuăm să facem din mers îmbunătăţiri, astfel încât ziuadecj.ro să răspundă în fiecare clipă nevoilor cititorilor săi“, a spus directorul Rareş Bogdan. In caz ca se gandeste cineva de acolo sus sa schimbe aceasta declaratie, sa stea fara grija. I-am facut printscreen. Ca niciodata nu stii ce mai dispare pe Ziua de Cluj.

Presa quality nu inseamna sa scoti materialele de pe site. Presa quality nu inseamna sa falimentezi o firma si sa incepi o alta. Presa quality nu inseamna sa iei apararea celui cu un portofoliu banesc mai remunerant. Poate asta inseamna pentru Rares Bogdan, doar stim cu totii cum si-a cladit cariera, dar in definitiile originale ale presei quality nu erau stipulate niciunul dintre aceste lucruri. Oricum, despre ascensiunea lui Rares Bogdan intr-un numar viitor. Oricum pe cititori nu ii minti cand te bati cu pumnul in piept, draga Rares. “Cititorii nostri, mai destepti decat investitorii nostri” ar trebuie sa fie motto-ul Ziua de Cluj.

Citeam pe blogul lui Liviu Alexa urmatoarea fraza. “O sa cititi in curand la mine pe blog despre cativa tepari clujeni adevarati din media si advertising, ca sa vedeti cum au lasat ei mandrete de sereleuri pe drumuri dand tunuri statului si furnizorilor.” Informatiile le aveam de mai mult, dar am asteptat momentul potrivit. Nesimtirea a ajuns la culmi nemarginite asa ca adevarul trebuie aratat cu degetul.

Rares Bogdan, directorul Ziua de Cluj, era asociat in firma care edita televiziunea NCN pana nu demult cu Adrian Cionca. Rares Bogdan avea 15%, iar  Adrian Cioca cu un procent mai putin. Ei au vandut televiziunea lui Liviu Alexa. Povestea urmatoare se petrece insa in perioada in care cei doi erau colegi de actionariat. Adrian Cioanca detine Casa de Insolventa Transilvania si este unul dintre proprietarii casei de avocatura Cionca Bidiga Godîncă. Rares Bogdan avea mari datorii pe Clever Media si s-a gandit ca cea mai simpla solutie este sa falimenteze firma. A apelat la bunul sau prieten si colegul sau de actionariat la acea vreme, Adrian Cionca. Parca si vad cum s-au rezolvat lucrurile. Toate calculatoarele si masinile detinute de Ziua de Cluj au sarit brusc pe alta societate si totul a fost perfect. Firmele si statul vor astepta mult si bine pana vor prinde ceva banuti inapoi de la Clever Media. Dosarul de faliment al fostei societati care edita Ziua de Cluj are numarul7722/1285/2010 cu solutie in 2011 din care va reproduc urmatoarea parte:

“Solutie: Admite cererea formulată de debitoarea SC CLEVER MEDIA SRL, CUI 15298828, J12/710/2003, cu sediul procesual ales în Cluj-Napoca, str. I. B. Deleanu, nr. 74, jud. Cluj, la SCA CIONCA BIDIGA GODÎNCĂ şi, în consecinţă: Dispune deschiderea procedurii insolvenţei în formă simplificată împotriva debitoarei SC CLEVER MEDIA SRL şi desemnează în calitate de lichidator judiciar SIGMA IPURL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea nr. 85/2006”, se arata in solutia procesului care a avut loc pe 5 ianuarie 2011.

Toti angajatii Ziua de Cluj si-au trecut contractele pe o noua firma: Presa Zece, companie care de asemenea editeaza Realitatea TV Cluj. In spatele Ziua de Cluj si Realitatea TV Cluj au ramas aceeasi Octavian Hoandra, Rares Bogdan, Marius Moga si sa nu uitam de controversatul om de afaceri Calin Mitica, care are in momentul de fata un dosar penal pe masa judecatorilor Tribunalului Cluj. In schimb, Presa Zece, societatea care editeaza aceste publicatii este detinuta de doi interpusi: Marius Baica si Valerica Ramona Dita.

Repet. Presa quality nu se ridica din propria cenusa. Presa quality nu da tepe si nu lasa datorii neplatite. Presa quality nu este falimentata de prieteni si apoi paravanata de niste copii. Presa quality nu este Ziua de Cluj.

Zilele urmatoare voi continua seria dezvaluirilor legate de Ziua de Cluj pana in momentul in care invat cum se face “presa quality”…sau pana invata ei…

CIFRĂ 835.476 lei – Datoriile Clever Media din 2009 conform bilanţului financiar depus la Ministerul Finanţelor

 

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: