Jurnalism de recunoastere sau proprietatea termenilor in presa

by

In ultima perioada mi s-a reprosat ca nu am proprietatea termenilor. De atunci am inceput sa corectez incetul cu incetul acest lucru. Mi-am dat seama cand trebuie sa folosesc termenul “a marturisit” si cand este mai recomandat sa folosesc  “a declarat.”

A recunoaste inseamna a arata un lucru care nu este public. Din moment ce vrei sa recunosti ceva, inseamna ca acest lucru este ascuns lumii. Dar din moment ce nu ai de ascuns un lucru, inseamna ca nu ai ce sa recunosti. Dar “profesionalismul” a ramas numai un cuvant…

Via Dexonline:

RECUNOÁȘTE, recunósc, vb. III. Tranz. 1. A identifica un lucru, o persoană etc. cunoscute mai înainte. ♦ A deosebi ceva după anumite semne caracteristice. ♦ Refl. A-și descoperi în altul trăsăturile caracteristice, a se regăsi în altul. 2. A admite (ca existent, ca bun, ca valabil); a mărturisi. ♦ A considera pe cineva sau ceva merituos, valoros. ♦ A declara că acceptă sau a admite tacit o anumită situație nou creată în relațiile internaționale. ♦ A declara un copil natural ca legitim. 3. (Mil.) A cerceta terenul și pozițiile inamice; a cerceta terenul pe unde urmează să meargă o unitate. 4. A se arăta recunoscător față de cineva sau de ceva. – Re1 + cunoaște (după fr. reconnaître).

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: